Automatiseer uw woning met Niko Home Control

Comfortabeler wonen, veiliger leven en tegelijk energie besparen. Niko Home Control is de elektrische installatie waarmee je vanop een centrale plaats in huis (of zelfs van overal ter wereld) verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, airconditioning en gordijnen bestuurt en de controle bewaart over je voordeur. De mogelijkheden van Niko Home Control? Die zijn eindeloos. En dankzij het tijdloze design past het systeem naadloos in elk interieur.

Nieuwbouw, verbouwing, grondige renovatie of kleine renovatie: met Niko Home Control heb je voor elk project, elk budget en iedere klant een antwoord op de vraag naar huisautomatisering. Voor je klanten die nieuw bouwen, verbouwen of grondig renoveren, is Niko Home Control voor busbekabeling de ideale oplossing. De flexibiliteit van het systeem geeft hen in de toekomst oneindig veel mogelijkheden tot uitbreiding. Voor klanten die hun huis slim willen maken zonder kappen en breken of gedeeltelijk willen renoveren met een beperkt budget, kan je Niko Home Control installeren op traditionele bekabeling.

Slim open systeem
Hebben je klanten slimme systemen van andere merken in hun woning? Niko Home Control koppel je gemakkelijk aan de systemen van verschillende kwaliteitspartners. De koppeling van de installatie gebeurt automatisch. In 1,2,3 kan je klant de zonwering bijregelen, de luchtkwaliteit op elk moment van de dag controleren of zijn Sonos- of Bose-muziekinstallatie aansturen.

Belgische kwaliteit en expertise
Met 100 jaar aan ervaring, waarvan meer dan 20 jaar in huisautomatisering is Niko als marktleider een vaste waarde in België. Met Niko Home Control kies je voor echte Belgische expertise. Ook in de rest van Europa is Niko een merk met hoge reputatie. In alles wat we doen, staan innovatie en kwaliteit centraal.

Baanbrekend, niet muurbrekend.

Volledige controle over je woning, op elk moment. Of het nu om een nieuwbouw, totaalrenovatie of gedeeltelijke renovatie gaat, met Niko Home Control heb je nu voor elk project en elk budget de mogelijkheid om je huis slim te maken. Ook zonder kappen of breken, want je hoeft je bestaande bekabeling niet aan te passen. Je kan beginnen met een betaalbare basisinstallatie die je stapsgewijs verder uitbreidt in de toekomst.

Zo biedt Niko Home Control voor elke woning een brede waaier aan nieuwe mogelijkheden. Verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, zonwering, geluidsinstallatie, slimme energiemeters… je bedient alles in huis centraal via Niko Home Control. Zo win je niet enkel aan comfort, je maakt je huis ook veiliger, energiezuiniger en flexibeler.

Niko Home Control, één ecosysteem:

  • beschikbaar voor elk type bekabeling, elk project en elk budget
  • slim open systeem
  • award-winnend design
  • Belgische kwaliteit en expertise, al 100 jaar lang

Met Niko Home Control heb je voor al je klanten een oplossing die hun huis slim maakt. Of je Niko Home Control nu op busbekabeling of traditionele bekabeling installeert, je gebruikt altijd hetzelfde platform en dezelfde gebruiksvriendelijke programmeersoftware. Ook je klant bedient zijn installatie met de bestaande gebruikerssoftware en intuïtieve app.

Busbekabeling: Complete huisautomatisering, eindeloze mogelijkheden en flexibele controle
Bouwen je klanten een nieuw huis of kiezen ze voor een grondige renovatie van een bestaande woning waarbij ze ook de bekabeling van de elektrische installatie vervangen? Kies dan voor de flexibiliteit en toekomstvastheid van Niko Home Control op busbekabeling.

Via de connected controller communiceren alle onderdelen van de installatie met elkaar. Zo wordt het systeem slim, krijgt het een onbeperkt aantal mogelijkheden en hebben je klanten de flexibiliteit om hun installatie in de toekomst uit te breiden. Wensen je klanten een extra schakelaar of sensor? Deze voeg je met gemak toe zonder de bedrading aan te passen. Wil je slimme systemen van onze partnermerken aan Niko Home Control koppelen? Ook dat kan met Niko Home Control voor busbekabeling.

Traditionele bekabeling: De woning van je klant slim maken, zonder kappen of breken
In bestaande woningen met klassieke bekabeling kan je de bestaande elektriciteitsdraden en inbouwdozen hergebruiken bij de installatie van Niko Home Control. In de elektriciteitskast heb je geen bijkomende ruimte nodig. De klassieke schakelaars en wandcontactdozen van de bestaande installatie vervang je heel eenvoudig door geconnecteerde schakelaars en wandcontactdozen, die je configureert volgens de wensen van je klanten.

Standaardfuncties hoef je niet te programmeren, ze werken automatisch. Wil je meer functionaliteiten toevoegen en je klanten meer comfort geven? Dan hoef je alleen maar de draadloze slimme hub toe te voegen. Je kunt meteen starten met programmeren en geeft je klanten bijna dezelfde mogelijkheden als bij een installatie op busbekabeling. En omdat je de bestaande elektrische bekabeling in het huis van je klanten gewoon hergebruikt, kan je je klanten Niko Home Control aanbieden zonder de extra kosten van nieuwe bekabeling.

Als je Niko Home Control op traditionele bekabeling installeert, zijn de mogelijkheden tot uitbreiden wel beperkter. Je kan de schakelaars en wandcontactdozen niet zomaar op de muur monteren, maar moet ze kunnen inbouwen.

Overtuig ook jouw klanten
Elk gezin is anders. En iedereen evolueert. Niko Home Control stem je heel gemakkelijk af op de behoeften van je klanten en hun gezin, hoe die ook evolueren. Nu en in de toekomst.

Je klanten willen comfortabeler, veiliger en energiebewuster wonen? Of hun woning aanpassen om langer thuis te kunnen blijven wonen? Dat kan met Niko Home Control, welke woning of welk budget ze ook hebben. Op een gebruiksvriendelijke manier bedienen ze alle systemen in hun woning, zoals verlichting, rolluiken, zonwering, geluidsinstallatie, … Tegelijkertijd gaan ze bewust verwarmen en ventileren, en verbruiken ze minder energie.

Dankzij Niko Home Control hebben ze via een touchscreen, hun tablet of smartphone overal ter wereld volledige controle over hun woning. Je koppelt aan elke touchscreen alleen de functies en locaties die ze vanaf dat touchscreen willen aansturen. In de gebruiksvriendelijke programmeersoftware personaliseren en passen ze hun installatie zonder enig risico zelf aan.

Draadloze slimme hub voor Niko Home Control
De draadloze slimme hub voor Niko Home Control is het kloppende hart van de installatie. Hij centraliseert alle logica en automatiseringen. Ook de communicatie gebeurt via de hub. Zo zien je klanten altijd de juiste toestand van de toestellen in hun installatie.

Je koppelt hem via de meegeleverde ethernetkabel aan het thuisnetwerk van je klanten. Zodra je hem verbonden hebt, registreer je hem bij Niko op naam van de klant. Zonder registratie kunnen je klanten hun installatie niet met hun smartphone bedienen.

Voor een optimale ontvangst van de draadloze signalen plaats je hem centraal in de woning van je klant. Verder hoef je hem alleen nog in een vrije wandcontactdoos te pluggen.

Geconnecteerde enkelvoudige en tweevoudige schakelaar
De geconnecteerde schakelaar plaats je op dezelfde plek als een klassieke schakelaar. Hij heeft een schakelcontact van 10 A en een bedieningsknop (2 voor de 2-voudige schakelaar). Na installatie kun je de schakelaar meteen gebruiken zonder hem te configureren.

Willen je klanten de schakelaar op meerdere plaatsen bedienen? Dan kun je hem uitbreiden met klassieke drukknoppen of met draadloze bedieningen in combinatie met de draadloze slimme hub.

Gebruik je de draadloze slimme hub? Dan kun je de ingebouwde link tussen de knop en het schakelcontact verbreken. Zo kun je de knop die op het toestel zit voor een andere functie gebruiken, of er bijvoorbeeld een sfeer aan koppelen.

Geconnecteerde dimmer
De geconnecteerde dimmer is een universele 2-draadse dimmer die de meeste soorten lampen ondersteunt. Na installatie kun je hem meteen gebruiken. Op de dimmer kun je voorkeuren instellen, zoals het dimprofiel en het minimale dimniveau.

Willen je klanten meer functies toevoegen? Dan kun je in combinatie met de draadloze slimme hub de dimmer ook gebruiken in onder andere sferen en de alles-uitfunctie.

Willen ze de geconnecteerde dimmer op meerdere plaatsen bedienen? Ook dat is geen probleem. Via de extensieklem voeg je gemakkelijk een klassieke drukknop toe. En gebruik je de draadloze slimme hub? Dan kun je hem ook met draadloze schakelaars of je smartphone bedienen.

Geconnecteerde motorbediening
Met de geconnecteerde motorbediening bedien je elke 230V-gestuurde motor. Dankzij de 2 schakelcontacten van elk 3 A kan de motorbediening zowat elk rolluik of rolgordijn bedienen. De looptijden zijn standaard ingesteld op 120 seconden. Dat laat je toe om een motor meteen te bedienen, zonder dat verdere configuratie nodig is.

In combinatie met de draadloze slimme hub kun je de motorbediening opnemen in functies zoals sferen en alles-uit. Willen je klanten de motor op meerdere plaatsen bedienen? Ook dat kan, in combinatie met de draadloze slimme hub en draadloze bedieningen. Let op: de geconnecteerde motorbediening heeft geen contacten om een bedrade extensie aan te sluiten.

Geconnecteerde draadloze bewegingsmelder
De geconnecteerde draadloze bewegingsmelder werkt alleen samen met de draadloze slimme hub. Ze communiceren draadloos met elkaar. De hub stuurt de commando’s naar de verschillende actoren in de installatie van je klanten door. Zo kun je de bewegingsmelder bijvoorbeeld gebruiken om het licht automatisch te schakelen in ruimtes waar je klanten niet vaak komen.

Geconnecteerde wandcontactdoos
De geconnecteerde wandcontactdoos schakel je met de ingebouwde drukknop aan en uit. Wanneer je aan de installatie de draadloze slimme hub toevoegt, kun je de wandcontactdoos ook met andere geconnecteerde schakelaars of draadloze bedieningen bedienen en het opnemen in sferen, alles-uit en andere acties in Niko Home Control. De geconnecteerde wandcontactdoos schakelt tot 16 A en meet hoeveel stroom het toestel verbruikt dat erop aangesloten is. Jouw klanten kunnen dat verbruik bekijken in de Niko Home Control app. Zo zien ze hoeveel een specifiek toestel verbruikt en kunnen ze ingrijpen indien nodig.

Digital black
Met dit intuïtief bedieningsscherm stuur je verschillende Niko Home Control bedieningen en sferen aan. De Digital black voor traditionele bekabeling sluit je aan op 230 Vac. Hij beschikt over een ingebouwde enkelvoudige schakelaar, waardoor je de Digital black op dezelfde plek plaatst als een klassieke enkelvoudige schakelaar. Je kan de Digital black meteen na installatie als enkelvoudige schakelaar gebruiken, zonder hem te hoeven configureren. En je kan hem zelfs uitbreiden met klassieke drukknoppen. Zo bedien je de ingebouwde enkelvoudige schakelaar rechtstreeks op meerdere plaatsen. Via de programmeersoftware voeg je de Digital black toe aan de Niko Home Control installatie. In de configuratie-app voor smartphone configureert je klant nadien zelf welke functies hij met dit scherm wil bedienen. Wil hij achteraf de functies wijzigen, bedieningen herordenen of zelfs een andere manier van navigeren kiezen? Dan hij kan de Digital black eenvoudig zelf met zijn smartphone instellen. In de Niko Home Control installatie voor traditionele bekabeling bedient hij ook zijn andere geconnecteerde functies met de Digital black en de smartphone.

Met Niko Digital black combineert je klant de eenvoud en het bedieningsgemak van een gewone schakelaar met de flexibiliteit van een aanpasbaar bedieningsscherm:

  • bediening van onder meer verlichting, rolluiken, ventilatie, muziek en sferen met 1 scherm
  • tot 12 bedieningen of sferen
  • digitale bediening niet groter dan een schakelaar
  • eenvoudig in te stellen met de smartphone, door de klant zelf
  • intuïtieve bediening in 1 beweging dankzij de nabijheidssensor
  • kwalitatief bedieningsscherm met scherpe beeldkwaliteit en grote kijkhoek zorgt voor variabele montagehoogte

Touchscreen
Het touchscreen van Niko Home Control kun je ook aan een installatie voor traditionele bekabeling toevoegen. Het verzamelt de bedieningen van het volledige huis op 1 plek.

Dankzij de UTP-bekabeling en de Power over Ethernet (PoE) ondersteuning kun je het touchscreen met 1 kabel met de installatie verbinden en ook voeden (in combinatie met de PoE-voeding 550-00502).

Hebben je klanten een videobuitenpost in hun installatie? Dan kunnen ze op het scherm van het touchscreen de oproepen van de buitenpost ontvangen. Ze kunnen er ook de bezoeken van de laatste 30 dagen op bekijken (maximaal 20).

Het touchscreen laat je klanten ook toe om sferen op te roepen waarvoor ze geen knop hebben voorzien. Het is een alternatief voor de grote hoeveelheid schakelaars in huis.